از آن جا که داستان در بازی سازی بیشتر به بخش هنری این هنر- صنعت میپردازد تا بخش فنی تصمیم گرفتیم مقاله همه چیز درمورد داستان بازی را منتشر کنیم ! با این مجموعه مقاله همراه کمیک هوک باشید !
همه چیز درمورد داستان بازی : ویدیو گیم هنوز هم نوپاست !
عرصه ی بازی های ویدیویی که امروز عمرش به سختی به نصف قرن میرسد هنوز هم در اوایل راه هنر شدن است ! ماجرا از این قرار است ؛ تا زمانی که ما در عرصه ای به دنبال توسعه و بهبود اماکانت به واسطه تکنولوژی باشیم و و همه چیز را به زلف ابزارآلات گره بزنیم ، تجربیات مفهومی و حسی که هنر را شاخص میکند در همان مفاهیم اولیه خود میماند ! حتی سینما هم این دوره را طی کرده میتوان تغییر سینمای صامت به سینمای ناطق و تبدیل سینمای سیاه و سفید به سینمای دیجیتال طی سالها را امری مثبت تلقی کرد اما نمی توان آن را توسعه ی هنری نامید ! وقتی ژانر های سینمایی مثل وسترن ، نوآر ، معناگرا و … در سینما مطرح شدند و محتوا حرف اول را زد تا تکنیکهای داستان گویی در اولویت قرار بگیرند اما فعلاً خبری از این فرآیند در ویدیو گیم نیست !
داستان در بازی سازی : کلاسیک
اولین بار که ویدیو گیم سعی کرد داستان بگوید با فرمولی بسیار ساده طرف شدیم ؛ داستان هایی تک خطی که قهرمان ، ضدقهرمان ، انگیزه و کشمکش داشتند ! این پایان کار در داستان نویسی ویدیوگیم بود باقی داستان به روی دوش لول دیزاینز ها و گرافیک آرتیست ها و برنامه نویس ها بود ! ماریو در تمام بازی هایش به دنبال نجات پرنسس از دست باورز بود ! کرش برای لپ تاپ خواهرش به دنبال باطری میگردد ! لینک همیشه به دنبال نجات زلداست و … اصولا در فضای کلاسیک، داستان فقط یک چیز برای گیم دیزاینز ها می آورد انگیزه ی اصیل قهرمان ! که تا پایان بازی مخاطب بداند چرا تمام این کارها انجام میشوند.

خلاقیت در فرم و محتوا نقش آفرینی را میسازد !
سال ها بعد با گسترش آرام آرام بازی هایی که داستان هایی قوی تر در ساختار کلاسیک داشتند ، نقش آفرینی به عنوان ژانری محبوب مطرح شد ! دیگر یک قهرمان نداشتیم ، داستان ها خطی نبودند ، ویژگی کاراکترها قابل توسعه بود ، توسعه در روایت داستان و گاهاً در پایان بندی تاثیر داشت ! این ماجرا تا جایی پیش رفت که امروز هیچ بازی بدون المان نقش آفرینی پیدا نمیکنید ! نقش آفرینی اهمیت داستان را چند برابر کرد اما همچنان باعث نشد که داستان های فوق العاده ای در ویدیو گیم ببینیم !

تلاش برای داستان گویی در بازی سازی شروع شد !
داستان گویی برای گیمرها اهمیت پیدا کرد ! بعضی ها سعی کردند حتی گیم را فدای داستانش کنند و داستان تعاملی بسازند ! بعضی در داستان گویی قدرتمند شدند و متن های فوق العاده ای ارائه داند ( سه گانه ی خدای جنگ) بعضی ها در داستان گویی کم آوردند و سراغ همان ساختار کلاسیک رفتند (سری اساسینز کرید) بعضی ها داستان هایی فوق العاده با روایت هایی سینمایی مطرح کردند که ارزش هنری بسیاری هم داشت (آخرین ما ) و … اما اینکه چه داستانی با چه ویژگی هایی در ویدیو گیم میتواند تاثیرگذار باشد و روایت سینمایی چیست را در مقالات بعدی داستان در بازی سازی مطرح خواهیم کرد .
دیدگاهها (0)