کمیک هوک

کانسپت آرت چیست ؟ و کانسپت آرتیست کیست ؟

کانسپت آرت چیست ؟ اگر تا به حال چیزی به نام کانسپت به گوشتان آرتیست خورده باشد حتماً برایتان سوال میشود این عزیزان چه میکنند؟ اگر میخواهید بدانید با ما همراه باشید در مقاله کانسپت آرتیست کیست.

کانسپت آرت چیست ؟

کانسپت یا concept در واژه به معنای مفهوم است ؛ طبیعتاً منظور ما از کانسپت آرت هنر مفهومی و آنچه که بعضی دوستان تعبیر میکنند نیست ! خوشبختانه در نظام آموزشی ما دوستانی که معماری ، نقاشی و چند رشته ی دیگر را مطالعه کرده باشند تقریباً درک نصفه و نیمه ای از این هنر دارند ؛ کانسپت آرت هنر خلق آثاری است که شامل ایده و پیش ایده برای تولید یک پروداکت بزرگ است حال میخواهد یک مجتمع تجاری باشد یا یک فیلم سینمایی و یا یک بازی ویدیویی و … معمارها از کانسپت آرت استفاده میکنند اما به دلیل اینکه ابعاد و اندازه ها در معماری در اولویت است معماری نتوانسته خانه ی اصلی کانسپت آرت باشد پس هنر دیجیتال را بستر اصلی خود میابد (اگرچه این بدان معنی نیست که هر اثری که خارج از فضای دیجیتال ، کانسپت آرت محسوب نمیشود اما به خاطر ظرفیت های اقتصادی و به صرفه تکنولوژِی دیجیتال امروزه کمتر میبینم که از قلمو و بوم استفاده شود.) فرض کنید قرار باشد یک ساختمان ساخته شود و به جز معمار هیچکس هم قرار نیست بداند که این ساختمان قرار است چه شکلی باشد ؛ اگر هزینه های اشتباهات دیگر عوامل را هم به خاطر درک غلط از پروژه را درنظر نگیریم هیچ سرمایه گذاری هیچ مبلغی را روی توهمات ذهن یک معمار سرمایه گذاری نمی کند پس معمار دست به قلم میشود و … . دقیقا همین شرایط بر سینما ، برنامه تلوزیونی ، ویدیوگیم حاکم است ؛ کانسپت آرت هم یک زبان رایج در دنیای هنر است و هم هنری جذاب و به روز !

کانسپت آرتیست

کانسپت آرتیست کیست ؟

اگر فکر میکنید کانسپت آرتیست قرار است نابغه ای باشد که هیچ شهرتی نصیبش نمی شود باید بگویم درست فکر میکنید ؛ کانسپت آرتیست در هر اثری باید ایده ای جدید و جذاب را به تصویر بکشید و تقریباً تمام چیزهای حیرت انگیزی که در سینما و ویدیوگیم میبینید توسط این دوستان خلق شده و سپس توسط کارگردان هنری به قول خودمان گلچین میشود . اما چرا نابغه ؟ کانسپت آرتیست باید طراحی بداند اما طراح نیست ، نورپردازی را بیاموزد اما نورپرداز نیست ، با نرم افزارهای سه بعدی کار کند اما طراح سه بعدی نیست ، طراحی لباس انجام دهد اما طراح لباس نیست ، انواع لنز دوربین را بشناسداما قرار نیست تصویربردار باشد واز همه مهم تر داستانگویی بداند اما قرار نیست فیلمنامه نویس باشد اگر تمام شرایط بالا را داشتید پس از خلق حداقل 100 ترکیب بندی فریم ، 100 طراحی محیط و 150 کارکتر میتوانید یک کانسپت آرتیست مبتدی باشید یا میتوانید همین الان شروع کنید و با تجربه کردن تمامش را بدست آورید !

کانسپت آرت چیست کانسپت آرتیست

کانسپت آرتیست از چه ابزاری استفاده میکند ؟

جواب مشخصی برای این سوال وجود ندارد ! از هر چیزی ! از خمیربازی و تصویری از فرم بطری شامپو تا موتور رندر وی ری در نرم افزار سه بعدی مایا ! دامنه ی وسیعی است اینطور فکر نمیکینید اما آنچه که تجربه شخصی بنده بوده و اعتقاد بسیاری از بزرگان این هنر است نباید وقت خود را صرف یادگیری تمام نرم افزارهای سه بعدی ، ابزار و … کنید ؛ نرم افزار مورد نظرتان را انتخاب کنید و شروع به تجربه کردن و آموختن چیزهای جدید برای بیان ایده ی جذابتان کنید اما اگر خیلی به معرفی نرم افزار اصرار میکنید ؛ یک نرم افزار طراحی دوبعدی که حتماً نیازی نیست وکتور محور باشد (فتوشاپ ) ، یک نرم افزار مدلینگ قدرتمند (زد براش) و یک موتور رندر (کیشات برای دوستانی که علاقه به کار مدلینگ ندارند و وی ری برای دوستان علاقه مند ) کفایت میکند ؛ باقی نرم افزارهایی مثل رینو ، تری دی مکس و کورال و … هم کار همین سه نرم افزار را انجام میدهند. در کل در شرایط فعلی که وجود دارد از هر چیزی، اعم از اسکرین شات های گیم ، عکس هایی که دستتان میفتد استفاده کنید اما هر کاری میکند یک قانون لعنتی را رعایت کنید : از عکس هایی با کیفیت یا اصطلاحاً دی پی آی متفاوت استفاده نکنید !

کانسپت آرت

کانسپت آرتیست ، نقاش یا گرافیست !

یک کانسپ آرتیست به هیچ وجه لزوماً نقاش نیست اما گرافیست چرا! خیلی کم پیش می آید یک کانسپت آرتیست را در حال نقاشی ببینید ؛ اکثراً از فرم ها و طرح های موجود استفاده میکنند و آنها را با خوش فکری مال خود میکنند البته دوستان نقاشی هم هستند که کار کانسپت انجام میدهند اما آنها هم پس از مدتی متوجه میشوند قرار نیست چیزی که تحویل میدهند یک اثر هنری گرانمایه باشد که چند سال عمر وقت صرف خلقش بکنند ! کانسپت ها ایده هایشان را بیان میکنند حالا هر چه زیباتر باشد ؛ کارگردان هنری را بیشتر تشویق میکنند که از آن ایده استفاده کند اما یک کانسپ آرتیست حتماً باید بینش گرافیکی داشته باشد ! بدون گرافیک ، دانش درمورد شکل ها ، فرم ها ، رنگ ها ، ترکیب بندی و … وجود ندارد !

کانسپت آرت چیست

بر ما چه خواهد گذشت ؟

سوالات زیادی وجود دارد ! آیا کانسپت آرت با پیشرفت تکنولوژی از بین میرود ؟ آیا صنایع ساختمان ،بازی و فیلم سازی پس از دوران کرونا کوچک میشوند؟ آیا کانسپت آرتیست امنیت شغلی ندارد؟ چرا در ایران اینکار شغل محسوب نمیشود و چه ….؟ از آنجایی که این بخش از متن به صورت آپدیت به این مقاله الصاق میشود بگذارید رک و پوست کنده به شما بگویم ؛ کار یک هنرمند مفهمومی به بازار ربطی ندارد. هر کسی بخواهد هر کاری انجام دهد که در آن کار محصولی تولید شود یا مسیری برای انجام خدمتی طی شود نیاز دارد که پیش از هرگونه اقدام بفهمد که پایان نتیجه از لحاظ دیداری ، شنیداری چه خواهد بود ! کار هنرمند مفهومی خلق این مرحله است و تا مادامی که ترس پیش از انجام یک کار در ذات آدمی هست نیاز به کانسپت آرت قطعی است. حالا این کار میتواند تولید انیمیشن ، طراحی رابط کاربری نرم افزار ، ساختمان ، خودرو ، تجهیزات مکانیکی  و…. باشد. اما هر هنرمند مفهومی باید در نظر داشته باشد که بدون مطالعه چنین مهارتی به هیچ عنوان قابل دسترس نخواهد بود.

 

همچنان کانسپت آرت…

این به روزرسانی اوایل سال 2022 میلادی منتشر میشود و بنا دارد آشنایی با مضمون هنر مفهوم را کمی بیشتر از متن بالا برای شما توسعه دهد ، آن هم پس از سالهای کرونا!

 

سرشت انسانی ابعاد وسیعی دارد ! بیش از حد وسیع! من میخواهم محدودش کنم ، وسعت این ابعاد تحمل ناپذیر است! (برادران کارامازوف اثر داستایوفسکی)

جمله بالا تعریف دقیقی از هر چیزی است که ما تا به امروز در تاریخ بشر انجام داده ایم، هر روز و هر ساعتی هم که میگذرد بیشتر متوجه میشویم پیش تر در اشتباه بودیم اما ربط این حرف ها به کانسپت آرت و هنر مفهوم چیست؟ اصل قضیه هم همین است در واقع از این به بعد همه چیز به همه چیز ربط دارد. موضوع این است که جهان معنوی انسان ها پیش از این فقط درون خودشان معنا داشت حالا اما این جهان ما به ازای بیرونی پیدا کرده و حتی قابل خرید و فروش شده! آن هم به صورتی که هرگز فکرش را نمی کردیم اگر تا دیروز یک ایده، یک احساس، حتی یک خیال پریشان  داشته اید که فکر میکردید بی ارزش محسوب میشود و فقط برای خودتان معنا دارد، باید بدانید امروز میتوانید آن را به نام خودتان ثبت کنید و با قیمت گزافی بفروشید؛ چنین چیزی آنقدر فوق العاده است که برای خیلی ها هنوز شبیه خواب و خیال می ماند اما دیگر کار از کار گذشته این روزها بشریت دیگر نمی خواهد محدودش کند، بر عکس بنا بر این است که توسعه بدهیم … دقیقاً همین جاست که هنر مفهوم جای خودش را پیدا کرده است: پرسش فقط یک این است که آیا میتوانی چنین مفهومی را به وجود بیاوری؟

بگذارید شلوغش کنند …

یکی از موضوعاتی که این اواخر خیلی از هنرجوها به دنبالش میگردند تاثیر پذیری، تقلید، مطالعه دیگر آثار هنری و… است سوالاتی که مطرح میشود اکثراً از این دست هستند: چقدر باید تمرین کنم تا هنرمند حرفه ای محسوب بشوم؟ آیا باید از یک هنرمند خاص تقلید کنیم؟ اصلاً دنبال کردن هنرمندان برایمان مفید است؟ سبکمان چه چیزی باید باشد؟ کی میتوانیم استایل هنری پیدا کنیم؟ و اصلاً این کارها آخر و عاقبت دارد؟ اما من جواب آخرین سوال که از همه مهم تر است را همین اول به شما میدهم: نه! این کارها آخر و عاقبت ندارد! اگر عاقبت خاصی مدنظرتان هست بدانید یک روز به آن میرسید و مثل خیلی از چیزهای دیگری که در مسیرتان از آن عبور کردید از کنار این یکی هم رد خواهید شد! این حرف های به ظاهر ناامید کننده را میزنم چون دیدم خیلی از کسانی که این مقاله را میخوانند تصور خاصی از هنرمند شدن دارند، اکثراً فکر میکنیم اگر من تبدیل به یک هنرمند مفهوم بشم و هدف خاصی برای خودم تعیین کنم حالا دیگر تمام این زحمت ها معنا پیدا میکند یا برای مثال خیلی از دوستانم را دیده ام که به تقلید از هنرمند خاصی دست به قلم شدند و پس از گذشت سالها هنوز هم به قول خودشان به گرد پای آن هنرمند نرسیده اند. سوال اصلی را من مطرح میکنم :این وسط چه چیزی در پس این سوال ها گم شده که انقدر دنبالش هستیم؟ سوال اصلی این است: آیا من به اندازه کافی در کاری که انجام میدهم خوب هستم؟ یا اینکه دارم  درست اینکار را انجام میدهم یا نه؟ برای این گونه سوالات پاسخ ” بله “جوابی قطعی است، هر تصویرسازی و هر طراحی که انجام میدهید به اندازه خودتان بی مانند است حتی وقتی سعی میکنید چیزی را از کسی تقلید کنید؛ یکبار سعی کنید دقیقا یک اثر هنری ساده را تکرار کنید ؛ غیرممکن است! بالاخره یک جایی از کار ناخودآگاه شما اثری از شما درونش جا میدهد که شاید حتی آن لحظه متوجه نشوید پس به جای مطرح کردن این سوالات بسیار زیبا دست به کار شوید و هر چه قدر میتوانید خلق کنید، و خواهشا به هیچ عنوان سعی نکنید به کسی اصول اولیه یا ثانویه یا هر چیزی که فکر میکنید را آموزش دهید! تنها کاری که میتوانید برای هنرمند دیگری انجام دهید حمایت است، شما میتوانید نقش حامی ، گفت و گو کننده و مشاور را برای هم بازی کنید اما لازم است بدانید هیچ کسی نمی تواند از شما یک هنرمند خوب و شما هم نمی توانید از هیچ کسی جز خودتان یک هنرمند خوب از آب دربیاورید پس بگذارید همه کانسپت آرتیست ها و همه هنرمندان شلوغش کنند! 

کانسپت آرتیست حرفه ای 

دقیقاً چه کسی یک حرفه ای محسوب میشود؟ کسی که بابت کاری که انجام میدهد پول دریافت کند اما برای هنرمند حرفه ای شدن باید کاری کرد؟ اصلاً چطور میتوان حرفه ای شد؟ در یک جمله میگویم “هنرمند حرفه ای همان هنرمند خوب یا بد یا ضعیف یا بی ارزش یا … است که بازاریابی خوبی داشته” همین و بس! اگر کار گیرتان نمی آید یا خیلی به پول نیاز دارید به دنبال دلال های هنری ، کارهای مارکتینگ حضور در فضای مجازی و داغ کردن پیاز داغ هنرتان بروید بعد از مدتی کار بالاخره یک جایی برای شروع کردن پیدا میکنید در واقع با استعدادترین هنرمندهایی که با آنها سر و کار داشتم هیچوقت دیده نشدند و واقعاً هم از این ماجرا راضی بودند، یکی از دوستانم که من به شخصه او را یکی از نوابغ هنر پست مدرن میدانم به جرائت میتوانم بگویم هیچ کدام از آثارش را بیشتر از 8 نفر دیده باشند، او واقعاً از این ماجرا  خشنود است حتی کارهایی دارد که من برای دیدن یکی از آنها التماس میکنم اما علاقه ای به نشان دادن هیچ کدام ندارد! هنرمند حرفه ای میتوان یک کپی درجه دو را به شما به عنوان یک ایده بسیار خلاقانه با قیمتی وحشتناک بفروشد اگر میخواهید حرفه ای باشید این راهش است اما حتی فکرش را هم نکنید وقتی برای این کار ساخته نشده اید وارد مسیر حرفه ای شدن بشوید چون تمام این هیجانات یک روز تمام میشود و شما می مانید و تبلت و کامپیوترتان آن وقت است که باید پاسخ بدهید که ارزشش را داشت یا نه. این مقاله ادامه خواهد داشت چنانچه نکته خاصی برای ادامه نگارش آن مد نظر داشته اید در زیر این پست دیدگاهتان را ارسال کنید.

 

دیدگاه‌ها (8)

*
*

    مبین Guest می 2, 2020 Reply

    خیلی خوب بود دمتون گرم

    طرح بین Guest دسامبر 13, 2020 Reply

    بینش گرافیکی چیه؟
    چجوری بدست میاد؟

    Treavin Guest نوامبر 14, 2021 Reply

    عالی بود لطفا آپدیت کنید یا پست جدید منتشر کنید

    اجمل سایس Guest نوامبر 30, 2021 Reply

    عالی بود، خیلی متشکرم اگر لطف کنید ابدیت کنید خوبتر میشه.

      hook مدیر کل نوامبر 30, 2021 Reply

      چشم به زودی آپدیت میشه

    شیرین Guest دسامبر 30, 2021 Reply

    سلام
    از عکس هایی با کیفیت یا اصطلاحاً دی پی آی متفاوت استفاده نکنید !
    این جمله یعنی چی؟

      hook مدیر کل دسامبر 30, 2021 Reply

      سلام ممنون از نظر شما این مقاله به زودی آپدیت میشه ... احتمالاً فردا یا امشب ولی درمورد این مورد یکم شفافیت سازی کنم ؛ مثلاًً خیلی اوقات پیش میاد که شما فقط میخواید 20 درصد از کانسپتتون نقاشی کنید یا اصلا هیچ بخشی رو نقاشی نکنید و با استفاده از تصاویر دانلودی و تغییر هیو و سچوریشن یا هر چیزی که اون عکس هارو اصلاح رنگ میکنه تصویرسازی کنید ، اگر تصاویرتون کیفیت یکسانی نداشته باشه مثلا رزولوشن یکی 200 باشه اون یکی 30 انجام این کار خیلی سخت میشه و گاها شمارو مجبور میکنه بخش هایی از همون تصاویر رو نقاشی کنید که من خودم نتیجه این کارو خیلی دوست دارم ولی اگر با استدیو کار میکنید یا سفارش میگیرد با این کار فقط وقتتون رو هدر میدید چون اونا از شما ایده میخوان نه یک کار هنری به خاطر همین از عکس های پکی یا رزولوشن ثابت استفاده کنید که نه وقت هدر بره نه توذوق بزنه البته من دیدم استدیوهای بزرگ هم از این خرابکاری ها کردند نمیخوام اسم ببرم اما همین سایبرپانک رو نگاه کنید بعضی طراحی محیطی به خاطر همین مسائل پیش پا افتاده مسخره از آب دراومده

    Asido Guest دسامبر 30, 2021 Reply

    لطفا نرم افزارهای جدید معرفی کنید

همین حالا! در خدمت شما